NMI zet strategie voort met overname Britse Chamois Metrology

NMI zet strategie voort met overname Britse Chamois Metrology

10 May 2022

Delft, 9 mei 2022 – Het Nederlands Meetinstituut heeft het Britse Chamois Metrology overgenomen, een toonaangevend bedrijf op het gebied van UKCA-geaccrediteerde oplossingen voor kalibratie en instrumentlevering. De overname maakt deel uit van de acquisitiestrategie van NMi, die vorig jaar van start ging met de overname van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Young Calibration.

Chamois Metrology is een UKCA-erkende instantie en levert kalibratiediensten voor druk, elektriciteit, massa, afmetingen en temperatuur. Chamois Metrology biedt daarnaast oplossingen voor kalibratie- en meetinstrumenten en werkt nauw samen met toonaangevende fabrikanten zoals AccuMac, Additel, Aremeca, Fluke Test Tools en Zwiebel. Het hoofdkantoor van Chamois Metrology bevindt zich in Warwickshire in Engeland.

Yvo Jansen, CEO van NMi: “We zijn verheugd dat we de mogelijkheid hebben om onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk opnieuw te vergroten en om samen te werken met het deskundige en zeer ervaren team van Chamois. Deze overname voegt veel toe aan onze mogelijkheden: we kunnen nu een veel breder scala aan kalibratiediensten aanbieden aan onze klanten in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk. Het team van Chamois is deskundig in verschillende sectoren en heeft veel technische kennis, kwaliteitsprocessen en facilitaire capaciteiten in huis.”

Chamois Metrology biedt ook een reeks kalibratietrainingen aan die bedoeld zijn om laboratorium-, inspectie-, kwaliteitsborgings-, onderhouds- en certificeringspersoneel in staat te stellen te voldoen aan de toenemende eisen om hun vakbekwaamheid aan te tonen.

“Yvo en het team van NMi bieden Chamois een geweldige kans om verder te groeien als onderdeel van een groot en gerespecteerd metrologiebedrijf. De synergie, de middelen en het leiderschap van NMi, zullen Chamois in staat stellen om ons klantenbereik uit te breiden, zowel in het Verenigd Koninkrijk als op de overzeese markten”, aldus Neil Morgan, CEO van Chamois Metrology.

Voor meer informatie:
nmi@stampacommunications.com
Patricia Boon +316 1390 9496

Over NMi Certin B.V:
NMi, opgericht in 1937, is de toonaangevende onafhankelijke specialist voor wettelijke metrologie test- en inspectiediensten in Europa en een vertrouwd merk wereldwijd. NMi is gespecialiseerd in typegoedkeuring & certificering, verificatie & kalibratie, en opleiding diensten, met een breed scala aan advies over complexe regelgeving en accreditaties. Daarnaast stelt NMi haar klanten in staat om hun data en operationele technologieën continu te verbeteren en te waarborgen. NMi is gevestigd in Delft, is actief in meer dan 200 landen en bedient meer dan 5.000 klanten wereldwijd. NMi heeft wereldwijd ongeveer 150 mensen in dienst.

Over Chamois Metrology Ltd.:
Chamois, opgericht in 2005, heeft een schat aan ervaring in door UKCA erkende druk-, elektrische-, massa- en temperatuurkalibratie en bijbehorende instrumentatie. De Chamois ISO 17025:2017 UKAS geaccrediteerde faciliteit (Lab no. 0822) levert uitzonderlijke kalibratieapparatuur en -diensten aan klanten die werkzaam zijn in een breed scala van sectoren. Chamois biedt UKCA-kalibraties voor alle merken apparatuur.

STAY INFORMED

SUBSCRIBE TO KNOWLEDGE CENTER