NMi neemt UK’s Young Calibration Ltd. over in eerste stap van Buy-and-Build-strategie

01 November 2021

Delft, Nederland — 01 november 2021. NMi kondigt vandaag de overname aan van Young Calibration Ltd., een UKAS geaccrediteerd kalibratielaboratorium (Laboratory 0604) en componententestlaboratorium met ongeëvenaarde kennis en ervaring in het testen van thermische vloeistofsystemen, componentenschoonheid en luchtstroomkalibratie. Deze overname, die op 26 oktober 2021 werd afgerond, markeert de eerste stap in de Buy-and-Build-strategie van NMi.

“De overname van Young Calibration versterkt onze aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en verbreedt onze test- en kalibratiemogelijkheden”, zegt Yvo Jansen, CEO van NMi. “De unieke expertise in diverse sectoren, versterkt door technische kennis, kwaliteitsprocessen en facilitaire capaciteit zorgen voor uitstekende synergie op het gebied van sales en operations.”

Nieuwe regelgeving in de automobiel- en motorsportsectoren belooft de vraag naar verhoogde testvereisten in te luiden. Adrian Young, Managing Director van Young Calibration, voegt hieraan toe: “Gezien de verwachte veranderingen in de industrie en de algemene groei van de markt voor kalibratie en thermische vloeistofsystemen, is NMi een logische partner om onze groei te helpen versnellen met verdere accreditatiediensten en uitbreiding op het gebied van wettelijke metrologie.”

Met het hoofdkantoor in Shoreham-by-Sea in het Verenigd Koninkrijk, biedt Young Calibration ook een strategische kans voor beide organisaties om, na Brexit, markttoegang voor hun OEM-klanten te herwinnen of uit te breiden. Gezien het huidige tempo van de veranderingen in de markt voor elektrische voertuigen, bieden de faciliteiten van Young Calibration UK bovendien een solide basis om de diensten en capaciteiten van NMi op het gebied van oplaadsystemen voor elektrische voertuigen verder uit te breiden. NMi is verheugd dat het de kans heeft gekregen om te investeren, te groeien en samen te werken met het vakkundige team van Young Calibration.

“Wij zijn zeer verheugd NMi te kunnen ondersteunen bij de afronding van haar eerste acquisitie sinds LLCP in het bedrijf heeft geïnvesteerd”, zegt David Cowan, Sr. Managing Director van LLCP. “Dit is een zeer complementaire en opwindende kans voor het bedrijf om zowel hun capaciteiten als hun geografische bereik uit te breiden.”

Wouter Snoeijers, Algemeen Directeur LLCP voegt toe: “We feliciteren Yvo Jansen en zijn team met hun eerste acquisitie. Toen we investeerden in NMi zagen we een enorm potentieel om het bedrijf zowel organisch als via overnames te laten groeien en we zijn verheugd om het succes op beide fronten te zien.”

Voor meer informatie:
Marina Millington-Ward
Patricia Boon
nmi@stampacommunications.com

Over NMi Certin B.V:

NMi, opgericht in 1937, is de toonaangevende onafhankelijke specialist voor wettelijke metrologie test- en inspectiediensten in Europa en een vertrouwd merk wereldwijd. NMi is gespecialiseerd in typegoedkeuring & certificering, verificatie & kalibratie, en consultancy diensten, met een breed scala aan advies over complexe regelgeving en accreditaties. Daarnaast stelt NMi haar klanten in staat om hun data en operationele technologieën continu te verbeteren en te waarborgen. NMi is gevestigd in Delft, Nederland, is actief in meer dan 200 landen en bedient meer dan 5.000 klanten wereldwijd. NMi heeft wereldwijd ongeveer 150 mensen in dienst.

 

Over Young Calibration Ltd.:

Het Young Calibration laboratorium, opgericht in 1996, levert UKAS geaccrediteerde kalibratiediensten (Laboratory 0604) en thermische vloeistofcomponenttestdiensten aan een breed scala van industrieën met behoud van een reputatie voor kwaliteit, kosteneffectiviteit, onpartijdigheid en betrouwbaarheid. De specialistische UKAS-accreditatie van Young Calibration voor de luchtvaart-, automobiel-, medische, milieu- en farmaceutische sectoren biedt wereldwijde acceptatie voor veel van de ASTM, EPA, ISO, BSI, DIN en SAE gestandaardiseerde testprotocollen.