NMi Group neemt Minerva Metrology and Calibration over

NMi Group neemt Minerva Metrology and Calibration over

02 juli 2024

Delft, NL, 02 juli 2024 — NMi Group, wereldwijd toonaangevend in essentiële diensten voor Advies, Testen, Inspectie, Certificering en Kalibratie (ATICC), kondigt de overname van Minerva Metrology and Calibration aan, een vertrouwde, gerespecteerde aanbieder van kalibratiediensten gevestigd in de Benelux. Deze strategische zet onderstreept NMi Group’s toewijding aan het versterken van haar diensten in de volledige productwaardeketen door middel van een buy-and-build strategie.

Minerva Metrology and Calibration levert een unieke waardepropositie voor deze overname:

  • Regionale uitbreiding: Minerva’s geaccrediteerd ISO/IEC 17025 laboratorium breidt niet alleen de kalibratie diensten van NMi Group in de Benelux uit, maar versterkt ook onze klantdekking en marktpositie in de DACH-regio.
  • Expertise in Beoordeling: Minerva’s ruime ervaring met andere kalibratielabs verzekert een ongeëvenaarde kwaliteitsborging en uitmuntende dienstverlening.
  • Fluke Reseller: Minerva Metrology and Calibration’s status als distributeur van Fluke Kalibratie versterkt de capaciteiten verder van NMi Group, waardoor klanten toegang krijgen tot hoogwaardige kalibratie-instrumenten, evenals essentiële vervolgdiensten en reparaties voor apparatuur.
  • Training en Ontwikkeling: Minerva’s toewijding aan training verrijkt NMi Group’s aanbod verder, en voorziet klanten van de nodige kennis en expertise om de waarde van hun kalibratiediensten te maximaliseren.

Siebe Borger, de vorige aandeelhouder en Commercieel Directeur van Minerva Metrology and Calibration, uit zijn enthousiasme over de overname: ‘’Samenwerken met NMi Group creëert spannende mogelijkheden voor Minerva Metrology and Calibration om ons bereik en capaciteit uit te breiden. We zijn trots op wat we hebben bereikt in het bieden van exceptionele kalibratiediensten, en we kijken ernaar uit om NMi Group’s middelen in te zetten om ons aanbod te versterken en onze klanten nog beter te bedienen.’’

Yvo Jansen, CEO van NMi Group, sluit zich hierbij aan en benadrukt het strategische belang van de overname. ‘’Minerva Metrology and Calibration’s reputatie voor kwaliteit en expertise komt naadloos overeen met NMi Group’s visie. Deze overname vergroot onze aanwezigheid in de Benelux en versterkt onze toewijding aan het leveren van wereldwijd toonaangevende kalibratie in de volledige productwaardeketen.’’

Onder leiding van Siebe Borger, die betrokken blijft als directeur, zal Minerva Metrology and Calibration aangedreven worden door NMi Group om haar nalatenschap van excellentie te waarborgen, een naadloze overgang te garanderen en de continuïteit van het leiderschap te handhaven tijdens het overnameproces.

De overname van Minerva Metrology and Calibration door NMi Group is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

Voor media-aanvragen kunt u contact opnemen met:

Onica King

pr@nmi.nl

 

Over NMi Group:

NMi Group is een leider in essentiële diensten voor Adviseren, Testen, Inspectie, Certificering en Kalibratie (ATICC) die onmisbaar zijn voor asset management in verschillende sectoren. Met een reputatie voor kwaliteit heeft NMi talloze accreditaties en erkenningen om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van metingen te waarborgen in snelgroeiende markten, gedreven door thema’s als Energy Transition, Connectivity & Digitalisation en NextGen Mobility. Met strategische overnames en voortdurende innovaties is NMi Group toegewijd om een leidende rol te spelen in de uitrusting van Measuring Tomorrow.

Over Minerva Metrology and Calibration:

Minerva Metrology and Calibration, met hoofdkantoor in Amersfoort, NL, is een betrouwbare aanbieder van geaccrediteerde kalibratiediensten met meer dan 40+ jaar expertise. Minerva is gespecialiseerd in hoogwaardige drukmetrologie binnen de EMEA-regio en garandeert precisie en betrouwbaarheid door middel van haar ISO/IEC 17025 geaccrediteerde laboratorium, uitgerust met geavanceerde drukreferenties. Als exclusieve distributeur van Fluke Kalibratie in de Benelux en met apparatuur van het merk Minerva wereldwijd, levert het bedrijf met nauwgezette zorg aan diverse industrieën. Minerva Metrology and Calibration zet zich in voor kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid en levert oplossingen op maat om te voldoen aan de unieke kalibratiebehoeften van haar klanten.

Disclaimer: De informatie in dit persbericht is accuraat op de verstrekte datum en kan onderhevig zijn aan wijzigingen. 

STAY INFORMED

SUBSCRIBE TO KNOWLEDGE CENTER