NMi breidt capaciteit uit om klanten in de Duitse e-mobiliteitsmarkt te bedienen

12 april 2022

Delft, the Netherlands – 12 april 2022. Het Nederlands Meetinstituut (NMi) is benoemd als Notified Body voor de Duitse Metrologiewet (Eichrecht, MessEG). Dit stelt NMi in staat haar capaciteit verder uit te breiden om klanten in de e-mobiliteitsmarkt te bedienen en te helpen bij het voldoen aan de Duitse regelgeving voor EV-certificeringsspecificaties.

Onafhankelijke conformiteitsbeoordelingsinstanties zoals NMi zijn essentieel belang om ervoor te zorgen dat producten die op de Duitse markt worden gebracht aan de juiste eisen voldoen. “Wij zijn erg trots op deze nominatie en zullen de betreffende taken uitvoeren met de toewijding waar NMi om bekend staat”, zegt Yvo Jansen, CEO van NMi.

Het toepassingsgebied van de goedkeuring omvat de conformiteitsbeoordeling volgens de modules B, D en F. Deze hebben betrekking op elektriciteitsmeters voor zowel actieve als reactieve energie, gelijkstroommeters, communicatie-adapters voor aansluitingen van Smart Meter Gateways en op AC- en DC laadpalen.

“NMi’s nieuwe status als Duitse Notified Body voor MessEG is een belangrijke stap in de uitbreiding van onze e-mobility capaciteiten op de Europese markt. De B+D certificering van EVCS volgens MessEG is momenteel alleen geldig voor de Duitse markt, maar gezien het gebrek aan een wereldwijd geaccepteerd certificeringsschema, kan het dienen als een solide basis voor acceptatie in andere EU-landen. We kijken uit naar de samenwerking met nieuwe en bestaande klanten in deze markt”, aldus Henri Schouten van het Nederlands Meetinstituut.

Sean Lui van autofabrikant Tesla: “Met de snelle uitbreiding van EV-laadpunten in de EU blijft het van vitaal belang om de nauwkeurigheid ervan te waarborgen. Tesla is verheugd dat NMi in Duitsland de status van Notified Body heeft verkregen voor MessEG, waardoor we EV-eigenaren vertrouwen kunnen geven dat hun oplaadsessies nauwkeurig worden gemeten.”

Neem contact met ons op voor meer informatie.


Over NMi:

NMi, opgericht in 1937, is de toonaangevende onafhankelijke specialist voor wettelijke metrologie test- en inspectiediensten in Europa en een vertrouwd merk wereldwijd. NMi is gespecialiseerd in typegoedkeuring & certificering, verificatie & kalibratie, en consultancy diensten, met een breed scala aan advies over complexe regelgeving en accreditaties. Daarnaast stelt NMi haar klanten in staat om hun data en operationele technologieën continu te verbeteren en te waarborgen. NMi is in Nederland gevestigd in Delft, is actief in meer dan 200 landen en bedient meer dan 5.000 klanten over de hele wereld. NMi heeft wereldwijd zo’n 150 mensen in dienst.